ORGANIZATOR

 

Med partnerskimi mesti Maribora kot Evropske prestolnice kulture 2012 je tudi Velenje, ki je med svojih 24 kulturnih projektov v sodelovanju s Plesno zvezo Slovenije uvrstilo tudi sodobno različico "EVROPE PLEŠE". S prireditvami "EVROPA PLEŠE" sta pred dobrimi 40 leti Turistično društvo Velenje in takrat ustanovljen Plesni klub Velenje nekaj let zapored razveseljevala prebivalce Šaleške doline ter dela Savinjske doline in Koroške.

 

Za "EVROPO PLEŠE" 2012 je Plesna zveza Slovenije, ki ji že nekaj let predseduje Drago Šulek, pridobila od Profesionalne divizije Svetovne plesne zveze WDSF pravico za hkratno izvedbo dveh Evropskih prvenstev in sicer v standardnih in latinskoameriških plesih za profesionalce. Gre za prvi uradni prvenstvi za profesionalce v Sloveniji, ki je sicer v svetu prepoznavna po odličnih športnih plesalcih, nosilcih številnih naslovov evropskih in svetovnih prvakov. Lokalni nosilec organizacije je "Festival Velenje", izvedbeni organizator pa Verena Šulek, ki je sicer tudi članica predsedstva Profesionalne divizije WDSF.

 

Drago in Verena Šulek sta bila kot takratna državna prvaka v športnem plesu kar nekaj let aktivna udeleženca "EVROPE PLEŠE" pred 40 leti, kar ju je tudi pripeljalo do tega, da sta si po končanem študiju našla zaposlitvi v Velenju in si tukaj ustvarila družino in uspešno kariero, saj je bil Drago med drugim v obdobju 1986 - 1990 tudi Župan Občine Velenje, oziroma Predsednik skupščine občine Velenje, kakor se je v tistih časih reklo županu.